President Puigdemont: “Aquestes eleccions van de tenir un president que vagi a Madrid a rebre instruccions o de tenir-ne un que vagi a donar-les” 

Davant de 700 persones el cap de llista per Junts+ ha assegurat que la candidatura que encapçala és l’única “amb condicions de guanyar que garantirà que res passarà per davant dels interessos dels catalans”

El president Carles Puigdemont ha defensat davant de 700 persones a Argelers que aquestes eleccions van de “tenir un president que vagi a Madrid a rebre instruccions o de tenir un president que vagi a Madrid a donar instruccions”. El cap de llista de Junts+ ha assegurat que la candidatura que encapçala és “l’única amb condicions de guanyar que pot garantir que res passarà per davant dels interessos dels catalans. Res ens desdirà de lluitar contra el maltracte que ens converteix en ciutadans de segona”. En la mateixa línia, el president ha defensat que “a nosaltres no ens cal anar a Madrid a rebre instruccions ni raspallades ni a posar-nos al servei de cap partit com avui està fent el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, que ha preferit anar a Madrid que explicar les seves propostes a Catalunya. Amb nosaltres això no passarà mai”

Puigdemont ha avisat que “hi ha una ofensiva per espanyolitzar la campanya, alguns pretenen fer-nos creure que això va de Pedro Sánchez, del PSOE o del PP, de convertir les nostres eleccions on es juga el futur del PSOE. Això no va del futur del PSOE”, ha afirmat. “Va dels nostres fills, el seu futur està en joc”, ha reblat. 

El 130è president ha recriminat a Illa i als socialistes que l’1 d’octubre no van ser al costat de la gent: “nosaltres som els de l’1 d’octubre. On éreu socialistes? On éreu? Callàveu. Quan Catalunya us necessitava us vau posar al costat de Madrid”. Per això ha insistit que “no ens hem rendit” i que “ara toca passar a l’acció després d’un llarg període de resistència”

Al seu torn, el secretari general Jordi Turull ha assegurat que aquestes eleccions son trascendents perquè “hem de fer front a una doble dificultat, l’amenaça permanent de l’Estat amb la seva recentralització, els atacs a la llengua, l’espoli, la manca d’inversió, aquest tracte de ciutadans de segona. I alhora el govern que tenim aquí, un govern resignat, ensopit, sense lideratge, que no sap ni organitzar unes oposicions”. En aquest sentit, ha criticat que “molts d’aquí han fet de palmeros de les clavegueres de l’Estat”. Davant d’això, Turull ha proposat reaccionar, perquè “necessitem un lideratge clar capaç de plantar cara amb mentalitat d’Estat i això només ho pot garantir el president Puigdemont”

En la mateixa línia, el secretari general ha assegurat que “no ens podem permetre tenir algú a la Generalitat que no ha aixecat mai la veu pels problemes dels catalans”, com el candidat Salvador Illa, a qui li ha recriminat la gestió en Rodalies i el retard en altres infraestructures. “Si d’alguna cosa hem de girar full és del maltracte de l’Estat vers Catalunya”, ha reblat. 

Per la seva part, l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i l’alcalde d’El Papiol Jordi Bou, han posat en valor que “Junts sempre ha estat al costat dels pagesos”. Ambdós alcaldes han criticat que “ERC no té un bon model de servei públic”, assenyalant que la sanitat i l’educació “no funcionen”. Sierra ha lamentat que “els municipis som autònoms amb certes decisions, amb les econòmiques no ho som. No pot ser que vinguin des de Madrid i no ens permetin gastar els recursos que mereixen els nostres veïns. No pot ser que la mala gestió del país s’aguanti pels romanents dels ajuntaments” per això ha assegurat que “el que busquem nosaltres és menys dependència i més independència. Alcalde, súper alcalde i president Puigdemont, et necessitem”.

D’altra banda, la secretaria general de la JNC i candidata, Ariadna Urroz, ha destacat que “necessitem polítiques transversals amb la mirada jove i un govern que cregui en els joves de Catalunya”.En aquest sentit ha assegurat que un govern liderat pel president Puigdemont és l’únic que ho pot fer possible. 

El secretari d’organització i candidat David Torrents, ha afirmat que “en aquestes eleccions ens juguem el futur del país”, en aquest sentit ha defensat que “necessitem lideratge i bon govern”. El candidat ha posat en valor la fita aconseguida del president Puigdemont i Junts amb l’amnistia, que inclou tots els represaliats. Torrents, que de professió és Mosso d’Esquadra, ha destacat que “el 17 d’agost el president Puigdemont va liderar el país davant una amenaça terrorista. El conseller Forn va ingressar a presó justament per això. Aquells dies vam actuar com un Estat”

I finalment l’alcaldessa de Begues i candidata Mercè Esteve, ha apuntat que “ha arribat l’hora del retorn del president Puigdemont, del president legítim de Catalunya” així com també ha defensat que “Catalunya necessita un govern fort, un govern que cregui en els pobles i les ciutats de l’àrea metropolitana”

Argelers, 27 d’abril.