Puigdemont fa una crida a votar per evitar una Generalitat supeditada a Madrid

El president assegura que la seva candidatura és la garantia per tenir un “bon govern, netament independentista, que desvetlli Catalunya i la torni a posar en marxa”

El president Carles Puigdemont en l’últim dia de campanya ha fet una crida per evitar una Generalitat “supeditada a Madrid” aquest diumenge. Per això ha avisat que “cada vot independentista que es quedi a casa afavorirà un govern que rebi instruccions de Madrid, un govern que prioritzarà Espanya per damunt de Catalunya sempre, servirà per tenir un govern supeditat al govern espanyol”

Des de Cotlliure, el president ha demanat un vot per Junts+ per derrotar “el bloc del 155, el bloc dels que ens volen rendits i desesperats, el bloc format per PP i PSOE. Diumenge Catalunya ha de dir a aquest bloc que no, que prou, que s’ha acabat, que tregui les seves grapes damunt del nostre poble”. Un vot, que també ha de servir per “girar full a la repressió i obrir una negociació per resoldre el conflicte polític i reprendre el camí del bon govern”.

El president ha assegurat que aquest vot també ha de servir per garantir “un bon govern que desvetlli Catalunya amb una sacsejada i la torni a posar en marxa, que la torni a convertir en un país orgullós de si mateix, que recuperi la seva autoestima i que aixequi un país millor amb més i millors oportunitats per a tothom”

En aquest sentit, Puigdemont ha situat aquestes eleccions com un punt d’inflexió per restituir la presidència de la Generalitat i perquè els exiliats puguin tornar a casa: “això no va del retorn d’una persona en particular, va del retorn de la presidència, del president de la generalitat. Aquest retorn dels exiliats marcarà el reinici del camí que mai no hauríem d’haver deixat, el camí de la negociació política que va ser violentat per la repressió”.

Finalment ha defensat el vot a Junts+ per “avalar la feina que hem fet a Europa, la causa de la justícia, els drets i les llibertats, no s’entendria a Europa, que en aquestes eleccions els catalans diguéssim que no. El vot d’aquest diumenge ha de servir per dir a Europa i al món que seguim aquí, que continuem dempeus i que continuarem per aquest camí que vam començar per construir el nostre somni de la independència”.  

Cotlliure, 10 de maig.