Puigdemont anuncia que es presentarà a la investidura per fer un govern independentista

El president treballarà per tenir un executiu “que funcioni, d’obediència catalana, amb condicions de continuar plantant cara a Madrid” i demana fer una reflexió a l’independentisme 

El president Carles Puigdemont ha anunciat la intenció de presentar la seva candidatura a la investidura per a la presidència de la Generalitat per poder fer un govern independentista. En la roda de premsa de valoració del resultat electoral, el president ha argumentat que “podrem agrupar una majoria coherent. Tenim potencialment més opcions de ser investits en segona volta si féssim un govern de coherència sobiranista, mentre que les opcions d’investidura del PSC passen necessàriament pel PP i no es poden beneficiar ni per activa ni per passiva d’una abstenció de VOX”. En aquest sentit, ha llançat una pregunta directament a Illa: “manté l’acord de no acceptar els vots de l’extrema dreta. Si o no?”. Puigdemont també ha avisat que si els socialistes pacten amb els populars “deixaria sense sentit el nostre acord a Madrid”

El cap de llista de Junts+ ha exposat que treballarà per tenir una “majoria coherent” i que ho faran a partir de dues idees: primer, amb un govern a Catalunya “que funcioni, d’obediència catalana, que tingui condicions de continuar plantant cara a Madrid”; i la segona, estalviar una repetició electoral: “seria molt mala notícia per Catalunya, l’estabilitat i els ciutadans que no fóssim capaços d’evitar una repetició electoral”.

El president ha negat categòricament un govern amb el PSC i ha demanat a l’independentisme fer una reflexió profunda davant els resultats obtinguts: “després de tants anys de desunió i d’un cert empat de les dues forces polítiques, pertoca una reflexió profunda de per què tanta gent s’ha quedat a casa, de votants que no han deixat de ser independentistes, o les raons per les quals hi ha gent que ha decidit votar opcions que no han tingut representació”

Argelers, 13 de maig.