Puigdemont acusa Sánchez de preparar una ‘opa hostil’ per liquidar l’autogovern de Catalunya

El president i cap de llista per Junts+ demana votar la seva candidatura per plantar cara i collar fort Madrid 

El president Carles Puigdemont ha acusat Pedro Sánchez de preparar una “opa hostil” per liquidar l’autogovern de Catalunya: “si deixem que el PSOE faci la seva opa hostil al govern de Catalunya, perquè el que estan preparant és una opa hostil al govern de Catalunya, una opa hostil enviant els seus homes de negre amb el governador civil Salvador Illa al capdamunt, saben perfectament que aquest país entrarà en una deriva espanyolitzant de la qual poder no ens en podrem sortir”. Per això el president ha fet una crida a votar Junts+ perquè la seva candidatura és l’única que pot “plantar cara i collar fort Madrid” i perquè “si guanyem les eleccions, canviarem aquest país, el traurem de l’ensopiment, i el prepararem per a l’etapa que ens ha de portar a la independència”

Davant de 1.400 persones en un nou acte a Argelers, Puigdemont ha posat de manifest la transcendència d’aquests comicis: “aquest diumenge a tots els catalans ens posen a prova, ho sabem nosaltres, ho sap l’Estat espanyol i ho sap Europa, perquè no hem parat d’alçar la veu de Catalunya a tot Europa”.

Per altra banda, en referència a l’opa al Banc Sabadell, Puigdemont ha acusat el govern espanyol de fer un “155 bancari”: “el ministre Bolaños deia orgullós que tenen un sistema bancari fort. L’operació Sabadell és una operació de menyspreu a les empreses catalanes. És un acte d’hostilitat que ningú no s’atreveria fer si no sabés que tingués el vist-i-plau del govern espanyol. És un 155 bancari”

Per la seva part, el cap de llista per Girona, Salvador Vergés, ha demanat un vot pel president Puigdemont, perquè és l’únic que “serà capaç de plantar-se a Madrid” i per reprendre “l’embat nacional que va començar l’1 d’octubre”.  “Tenim la victòria a tocar, però no ens relaxem, si perdem, anestesiem el que vam guanyar l’1 d’octubre. Només el vot del president Puigdemont garanteix que l’estat espanyol no entri al govern de la Generalitat”, ha afirmat. 

En aquest sentit, ha assegurat que “sabeu la frase Espanya ens dona les engrunes, però volem el pa sencer. Doncs no, nosaltres volem la fleca! Què vol dir? Que estem negociant amb majúscules un referèndum pactat amb l’estat espanyol, a Suïssa i a Madrid”. Per contra, el cap de llista gironí ha assegurat que per Illa “ni fleca, ni pa sencer, només les engrunes”.  “No votarem caps pressupostos que no cedeixin el 100% dels impostos a Catalunya”, ha avisat. 

La número dos per Girona, Carme Renedo, ha demanat el vot per Junts+ per “la restitució i per recuperar la il·lusió”. Renedo també ha demanat fer confiança a la candidatura que encapçala el president Puigdemont davant la situació que viu la llengua catalana: “protegim la llengua abans que no sigui massa tard. I encara que dubteu, encara que no ho veieu clar, feu confiança en un equip transversal que deixarà la pell per assolir la independència”

Renedo també ha destacat que amb el president  “l’exili ha estat l’única llum en la foscor, l’exili ha representat com ningú un govern expel·lit pel 155” i que “hem esperat que algú reprengués la posició, sabem que ara és aquest el moment i aquest algú és el president Puigdemont”

Finalment, la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, ha assegurat que votar el president Puigdemont és defensar la llengua catalana: “el català s’amaga, no batega. I un país sense llengua, deixa d’existir. Votar el president Puigdemont és defensar la nostra llengua. I us puc dir una cosa, que per aguantar la posició et diguin “Usted ha sido una provinciana por hablar en catalán”, és l’orgull més gran que he sentit a la meva vida. Pel català, fem-nos respectar”. I l’alcaldessa de la Jonquera, Miriam Lanero, ha exposat que “Argelers i l’exili tenen una vinculació molt estreta amb el meu poble. El poble del qual tinc l’honor de ser l’alcaldessa, la Jonquera. La Jonquera som un poble de pas. Hem estat un poble de pas per la gent que marxava a l’exili. I serem un poble de pas pel teu retorn, president”

Argelers, 9 de maig.