President Puigdemont: “Nosaltres sí que hem resistit i hem mantingut la posició, pel poble de Catalunya i pels seus drets”

Junts+ dona el tret de sortida a la campanya electoral en un acte multitudinari a Argelers, la Catalunya Nord

El president Carles Puigdemont ha destacat en el primer míting de campanya la resiliència de Junts i l’independentisme: “nosaltres sí que hem resistit, les calúmnies, les acusacions, hem mantingut la posició i la dignitat, pel poble de Catalunya i els seus drets”. 

En la seva intervenció, el president s’ha mantingut ferm assegurant que “som resistents a l’espanyolització de la campanya”, perquè “aquesta campanya no va d’Espanya, va de Catalunya. En aquestes eleccions ens juguem el futur de la nació”.  

“Nosaltres no ens hem presentat en aquestes eleccions, nosaltres irrompem en aquestes eleccions”, ha defensat el president. “Som al final d’una llarga repressió, de la fi de la coalició PP i PSOE per castigar les esperances dels catalans”. Tot i així, el cap de llista per Junts+ ha avisat que malgrat estar al final de la repressió, “nosaltres coneixem molt bé la justícia espanyola i sortim plorats de casa”, ha reblat. 

Per això, ha assegurat que “hem trencat el pacte del no que havien subscrit el PP i el PSOE quan es tracta de Catalunya, i ho hem fet amb 7 diputats a Madrid ara imagineu-vos si tenim la presidència del país”, ha destacat el president. En aquest sentit, ha assegurat que “hem trencat el no a l’amnistia que compartien el PP i el PSOE, l’hem trencat quan hem estat decisius, no abans”. 

En aquesta línia, també ha subratllat que “avui estem negociant en un terreny neutral amb un mediador internacional. Avui està escrit que hem de parlar del reconeixement nacional de Catalunya. I això no ho han fet les conviccions del PSOE, ho hem arrencat amb la força de 7 diputats”. El president ha destacat que “és el moment d’aixecar el cap i mirar els ulls al govern espanyol i dir-li no, i prou.” En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que “som una nació de gent treballadora que ja estem tips de pagar la festa de Madrid”. 

Al seu torn, la presidenta Laura Borràs, ha emfatitzat el retorn del president Puigdemont i el que significa per al país: “avui és molt emocionant ser aquí perquè comença la campanya del retorn. Del retorn del president, del retorn amb ell de la il·lusió, del retorn de l’autoestima com a país, del retorn de la iniciativa independentista, del retorn a l’acció, a la unitat, a la mobilització”.

Per la seva part, el secretari general Jordi Turull ha assegurat que aquestes eleccions “son cosa de dos. Necessitem més que mai una Catalunya forta, amb un lideratge clar, capaç de plantar-se, que mai abaixi el cap, sense hipoteques i amb mentalitat d’Estat. Aquest lideratge només el pot exercir el president Carles Puigdemont”. 

Turull ha posat aquest lideratge del president en contraposició a Illa, a qui li ha retret que no hagi aixecat mai la veu davant allò que pateixen els ciutadans per culpa de l’Estat i ha preguntat “on era Illa quan retallaven les competències de la Generalitat? On era quan no s’invertia? On era l’1 d’octubre quan atonyinaven els catalans?”. 

Telemàticament els caps de llista territorials, Mònica Sales per Tarragona, Salvador Vergés per Girona i Jeannine Abella per Lleida, han donat el suport al president Puigdemont. 

I des de l’escenari, la número dos per Barcelona, Anna Navarro, ha posat l’accent en el talent dels joves per fer créixer Catalunya, per això ha assegurat que “hem de creure més en el nostre país, la nostra capacitat i el nostre potencial”. El conseller i candidat Josep Rull ha assegurat que aquestes eleccions “serveixen per reforçar l’autoestima col·lectiva”. La candidata Ennatu Domingo ha fet una crida a que els joves votin el 12 de maig per Puigdemont i per la independència. I el número tres de la llista per Girona Isaac Padrós ha fet un discurs emotiu, on ha explicat que “per sortir de l’espai de confort el primer pas es el de tornar a creure en tu mateix i és el que ens toca a nosaltres, Catalunya, hem de tornar a creure en nosaltres mateixos”. 

Argelers, 25 d’abril.