Puigdemont: “Avui que és 1 de maig els socialistes diuen que estan preocupats pels treballadors, però gestionen unes Rodalies que van tard i fan perdre la feina la gent. Aquesta és la seva bona gestió?” 

El president defensa a l’acte de campanya d’Argelers que “la millor regeneració democràtica pels catalans es diu independència” 

El president Carles Puigdemont ha recriminat als socialistes que agafin la bandera de la gestió quan “avui que és 1 de maig encara tindran la barra de dir que estan preocupats pels treballadors de Catalunya quan gestionen unes Rodalies que van tard i fan perdre la feina a la gent. O la gestió centralitzadora i nefasta de la pandèmia. Això és bona gestió socialista?”. En aquest sentit ha afirmat que “per Madrid és un xollo que governin els socialistes, per Catalunya és una ruïna”

Per això el cap de llista de Junts+ ha assegurat que en aquestes eleccions només hi ha dues opcions possibles que poden governar Catalunya, per una banda, “la que pot fer president Illa, una aliança d’esquerres o fent un Collboni” i per altra banda, la que “defensa Catalunya sense demanar permís a Madrid”

“O avancem com a país o com a nació, o reculem com a regió, no hi ha volta de fulla. La tria és aquesta: o ens enfonsem com a nació o aixequem el cap i avancem com a país independent”, ha afirmat Puigdemont. En aquest sentit, ha acusat el PSC de voler “abaixar la persiana a tot allò que ens fa nació i convertir-nos en una franquícia de les polítiques espanyolitzants del PSOE”.

En la mateixa línia, el president ha acusat Pedro Sánchez “d’haver orquestrat una farsa per arrossegar vots, per impedir que Catalunya tingui un govern que vagi a totes”, davant d’això ha posat en valor que “nosaltres vam ser els únics que no ens vam creure aquesta farsa, i ara tots pleguen. No ens refiem. Per això negociem amb ells amb un mediador internacional. Ja n’hi ha prou!”

Davant l’anunci de Sánchez de voler fer una regeneració democràtica, Puigdemont ha assegurat que “la millor regeneració democràtica pels catalans es diu independència” i ha afirmat que “la democràcia es regenera practicant-la. Nosaltres hem regenerat més la democràcia espanyola lluitant contra ella als tribunals europeus, alemanys o italians. No volen que aquesta actitud de resiliència al capdavant la Generalitat”

Per altra banda, el número 7 de la llista per Barcelona, Josep Rius, ha recordat que “les clavegueres de l’Estat es van alinear contra la voluntat dels barcelonins” per això ha remarcat que “és important el proper 12 de maig, perquè ens hi juguem la nació. Si no barrem el pas a Illa, Sanchez i Collboni voldran acabar amb Catalunya” perquè ha afirmat que “no podem permetre que els que volen que l’aeroport de Barcelona sigui la cinquena pista de Barajas facin el mateix amb Catalunya; no podem permetre que sigui la sucursal de Madrid; no podem permetre que menystinguin la llengua catalana”. “Quan el PSC ha de decidir entre Catalunya o Madrid, sempre tria Madrid”, ha reblat. 

L’alcalde Xavier Trias ha lamentat que “han impedit que l’alcalde de Barcelona fos independentista i així s’han passejat per tot el país, creant odi, creant antipatia”. “Sánchez és una autèntica comèdia, una presa de pèl. Diu vull pensar i diu que la política s’ha regenerar. No hi puc d’estar més d’acord. No es posen vermells, com han aconseguit el poder a Barcelona?”, ha afirmat. 

Per la seva part, la candidata Glòria Freixa, ha afirmat que “els autobusos amunt i avall de l’AP7 és ambient de la Champions, és un ambient de guanyar, hem de capgirar aquest marcador i guanyar”. “Necessitem recuperar aquesta dignitat i orgull de bon govern, i aquests som nosaltres, per recuperar-ho necessitem el president”, ha reblat. 

Finalment, el candidat Agustí Colomines ha recordat que “el 1980 què deien les enquestes? Que guanyava el PSC. Què va passar? Va guanyar Jordi Pujol” per això ha assegurat que “hem de treballar i que la gent vagi a votar”.  

Argelers, 1 de maig de 2024.