Puigdemont crida a una mobilització ‘revoltada’ el dia 12 per garantir el futur de Catalunya

El cap de llista per Junts+ remarca la transcendència d’aquestes eleccions i avisa que “estem en una cruïlla històrica, o aixequem Catalunya i la preparem pel futur, o s’acaba d’enfonsar”

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a fer un “vot de revolta” aquest 12 de maig per garantir el futur de Catalunya. Davant de més de 600 persones a Argelers, el president ha assegurat que aquesta mobilització “revoltada” és més necessària que mai davant un Estat que “roba l’esperança i s’enduen el fruit del vostre esforç. De l’esforç dels treballadors i les treballadores de Catalunya” i d’un dèficit fiscal que escanya els ciutadans. El president ha remarcat la transcendència d’aquestes eleccions, afirmant que “estem en una cruïlla històrica i depèn del rumb que prengui el país, o aixequem Catalunya i la preparem pel futur o s’acaba d’enfonsar”. “O hi ha una opció d’obediència espanyola, o nosaltres. O és Illa, que vol dir la motxilla del PSOE, o som nosaltres. No hi ha una altra alternativa”, ha reblat. 

Per això, el cap de llista de Junts+ ha subratllat la importància de mantenir la posició: “qui ho havia de dir fa un any que senyor Illa s’hauria de menjar les paraules sobre l’amnistia o que es podria parlar al Congrés? Això és fa aguantant la posició i no tenint por”

El president ha lamentat que “som una regió rica d’Europa però amb ciutadans empobrits. No ens conformem amb el PIB. Hem de mirar quina part de la població no pot seguir. Els nostres mestres són a la cua de la retribució de tot Espanya. És una vergonya. Els metges marxen perquè no els podem pagar prou. Els nostres joves s’emancipen més tard que a la resta d’Europa”. “D’aquesta mobilització revoltada en depèn la victòria. Saben que guanyarem i per això estan nerviosos”, ha assegurat. 

En la mateixa línia, ha afegit que “amb el 2% del dèficit fiscal les universitats catalanes tindríem el que demanen i no els hi podem donar avui, perquè aquests diners, que son nostres, no els podem disposar. Amb només l’1% del dèficit fiscal compliríem amb el pacte per la llengua, amb poc més acabaríem i donaríem satisfacció a la xifra que demana amb tota justícia el sector cultural del país”

La cap de llista per Lleida, Jeannine Abella ha fet una crida a votar el president Puigdemont perquè “per tenir un país millor només hi ha una papereta possible, la del president Puigdemont. Per garantir les mateixes oportunitats a tothom. Per aixecar Catalunya. Per tenir veus fortes que defensin Lleida, Pirineu i l’Aran! Perquè el país torni a brillar, cap vot a casa!”

Abella ha posat en valor la feina dels pagesos i ramaders, un pilar en les terres de Lleida: “visca els pagesos i ramaders del nostre país, i el jovent que somia treballar la terra el dia de demà. Sou l’esperança i el motiu pel qual avui som aquí. Volem un futur per a les noves generacions, un país millor per a tothom!”. “No entenem una Catalunya rica i plena sense que tothom tingui les mateixes oportunitats visqui on visqui”, ha reblat. 

En l’acte també han parlat el número dos per Lleida, Ignasi Prat; l’alcaldessa de l’Albi i número 3 per Lleida, Anna Feliu; la portaveu de Junts a la Paeria de Lleida, Violant Cervera; l’alcalde de Rialp i candidat Gerard Sabarich; i l’alcalde de Preixana i membre d’Impulsem Lleida, Jaume Pané

Prat ha posat de relleu que “us penseu que el president Puigdemont ha estat més de 6 anys i mig aguantant la posició a l’exili per governar una autonomia? El 12 de maig retornarem el president Puigdemont al lloc que li pertoca: a la presidència de la Generalitat”

Per la seva part, la candidata Anna Feliu ha assegurat que “ara és el moment de triar entre desànim o il·lusió, entre problemes o solucions, entre deixadesa o bon govern, entre apatia o lideratge, entre deixar-ho estar o tornar-hi i acabar-ho, entre resignació o lluita, entre Lèrida o Lleida. Ni Illa ni Pedro Sánchez. Volem el president Puigdemont per Catalunya”

D’altra banda, Sabarich ha defensat que “necessitem un govern que governi per tot el país, amb vocació de crear un territori en xarxa i no radial. Un país que inverteixi a totes les comarques, que millori les comunicacions viàries i les telecomunicacions, que no tracti les zones de muntanya o les zones rurals com un país de segona”

I finalment, Cervera ha remarcat que cal Puigdemont president, perquè “necessitem un lideratge i un govern fort perquè els municipis i els pobles de Catalunya no poden tirar endavant sense aquest govern fort” i Pané ha defensat que “la llista del president Puigdemont és la que porta el millor programa electoral. Un programa amb un compromís insubornable pel país, pel territori i especialment per la seva gent perquè aquest programa és el que té una visió àmplia i de territori”

Argelers, 7 de maig.