Puigdemont defensa que el país només pot avançar amb un Govern fort “que no surti rendit de casa”

Junts signa un acord amb Joventut Republicana, Alternativa verda, Reagrupament, Acció per la república, Estat Català, Moviment d’Esquerres de Catalunya (Mescat) i Demòcrates

El president Carles Puigdemont ha defensat des de Perpinyà la necessitat que Catalunya tingui un Govern fort “que no surti renunciat de casa i que no es posi límits”. Per això ha afegit que s’ha de “dotar Catalunya d’un govern ambiciós, solvent i parli de tu a tu amb l’Estat. No només oferim un bon govern, es tracta de recuperar ambició nacional per acabar la feina, sense complexos”. 

En aquesta línia, el president ha defensat que “un país no avança amb un govern que surt rendit de casa, perquè no té idees ni projecte o per no incomodar més  del compte el PSOE. Són dues rendicions. Ni l’una ni l’altre han de governar Catalunya”

El president ho ha dit en el marc de l’acte de signatura de Junts per Catalunya amb Joventut Republicana, Alternativa verda, Reagrupament, Acció per la república, Estat Català, Moviment d’Esquerres de Catalunya (Mescat) i Demòcrates, per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. 

Posterior a la signatura Puigdemont ha posat en valor l’acord, assegurant que “és un exemple de suma” i que va en la línia del compromís “d’anar més enllà de Junts”

En el discurs, el president ha recordat una vegada més els “costos elevadíssims” de formar part d’Espanya i ha recriminat a Illa (PSC) i Fernández (PP) que “sobrealimenten” l’economia de Madrid en detriment de Catalunya. Davant d’aquesta situació, el candidat de Junts ha afirmat que això “només pot ser combatut amb algú que no tingui lligada les mans a Madrid”. En aquesta línia, ha afirmat que “cap de les propostes formulades des de l’Estat espanyol no ha desmentit la idea que la millor solució de futur per Catalunya és la independència ben gestionada”

El manifest, titulat “Acord del Vernet” assegura que aquest acord “neix de la necessitat de bastir un front de país tan ampli com sigui possible, per recuperar la iniciativa política i situar Catalunya en una posició òptima per culminar els reptes que el nostre país va iniciar l’octubre del 2017”

D’aquesta manera, destaquen que en les properes eleccions al Parlament “caldrà triar entre els qui volen acabar la feina d’enfonsar la nació convertint-la en una regió més d’Espanya i els qui volem acabar la feina que vam començar perquè Catalunya sigui reconeguda en el concert de les nacions independents del món”.

Finalment, les organitzacions asseguren que es comprometen “a acompanyar el president Carles Puigdemont en el seu camí cap a la restitució plena”

Perpinyà, 26 de març de 2024.