Puigdemont demana una mobilització massiva per fer ‘esclatar’ de vots l’independentisme el 12-M 

Davant de 3.000 persones, el president fa una crida a votar Junts+ “per aixecar Catalunya” 

El president Carles Puigdemont ha demanat una mobilització massiva per fer “esclatar” de vots l’independentisme el 12 de maig. Davant de més de 3.000 persones que s’han desplaçat a Argelers per veure el president Puigdemont, ha animat a la ciutadania a votar Junts+ per “aixecar Catalunya” perquè “només la independència de Catalunya pot garantir que a Catalunya els ciutadans son tracats de primera” i això, segons el president, només ho pot garantir la seva candidatura. “Ens juguem molt com a país, no podem permetre que els dubtes ens paralitzin. Qualsevol vot a un partit independentista útil, ens serveix”, ha afirmat. 

En aquest sentit, el president ha assegurat que “hem aguantat perquè sabím que s’obriria una escletxa d’oportunitat, a diferència d’altres que han abandonat la posició, ens enganxés amb la parada oberta i ara som aquí. Hem vingut aquí desafiant moltes adversitats i avui no pot negar ningú l’evidència que aquest poble torna a estar en marxa i torna a estar mobilitzat i aquesta mobilització ens farà guanyar les eleccions”

En el seu discurs, el president ha tornat a remarcar la importància que el país tingui un lideratge clar: “cal algú que mani, que lideri” i que sigui capaç d’anar a Madrid a dir “o deixes de treure els diners dels catalans o no et votarem els pressupostos. S’ha acabat ser mesell”. De la mateixa manera, ha defensat que “hem de tenir una presidència que no sigui dòcil i no sigui servil amb interessos aliens a Catalunya. Defensarem els interessos de Catalunya amb la cara ben alta contra bords i lladres, que deia Espriu”.

Per això el president ha remarcat que no pensa pactar amb els socialistes i ha avisat que “el PSC està ensenyant la cara de veritat, un partit que només podrà governar Catalunya de la mà d’aquells que han enfonsat Barcelona. Illa s’ha manifestat amb Vox i ha pactat amb el PP a Barcelona”

Per altra banda, la candidata per Tarragona, Mònica Sales, ha defensat que el president Puigdemont és l’únic capaç d’exercir un lideratge  que no sigui submís a Madrid: “Catalunya, necessita lideratge, no necessita sucursalisme. I aquest lideratge només el pot tenir algú com el president Puigdemont, no algú lligat a les directrius del PSOE o que l’indiquin des de Ferraz, perquè si algun dia Salvador Illa ha de seure a una taula per defensar Catalunya, a quina banda us penseu que es posarà? A la catalana? Ni parlar-ne. Es posarà a l’espanyol a rebre les ordres que li arriben des de Madrid.”

Per la seva part, el cap de llista per Girona, Salvador Vergés, ha situat les eleccions en una cruïlla entre Puigdemont o Illa i ha fet una crida als indecisos a votar el president Puigdemont perquè Catalunya es torni a aixecar “president Puigdemont o Illa. Aquestes són les dues opcions aquest #12M. Des d’aquí voldria cridar els abstencionistes que ara el que toca és votar el president Puigdemont. Voldria cridar els que encara tenen dubtes, els indecisos, que el que toca votar és el president Puigdemont. I voldria cridar també aquells que es plantegen votar partits que comencen amb la lletra A d’anecdòtics, que ara el que toca és votar el president Puigdemont”. 

Per la seva part, la cap de llista per Lleida, Jeannine Abella, ha posat en valor l’experiència de Puigdemont com a alcalde, perquè “Catalunya necessita un bon Govern que inclogui aquesta visió del món local. I és molt bon senyal que el nostre candidat hagi estat alcalde de Girona. Governar des de la proximitat és la filosofia de Junts. Als ajuntaments i a partir del 12 de maig al Palau de la Generalitat”

“La resposta als atacs és més Catalunya i més Puigdemont”, ha defensat el secretari general Jordi Turull, que ha assegurat que “aquestes eleccions van de país, no de partit, van de Catalunya, no van de PP o PSOE, van de salvar la nació, d’aixecar la llengua, no van de salvar el PSOE o el senyor Pedro Sánchez”. “Si volen parlar de democràcia, aquí estem. On sempre. Al mateix lloc que estàvem a l’1 d’Octubre del 2017. I si va de democràcia de debò estem aquí per acordar el referèndum vinculant; i si no volen, estem aquí per acabar la feina que vam deixar pendent l’octubre del 2017”, ha reblat. 

Finalment, la presidenta Laura Borràs ha animat a l’independentisme a seguir mobilitzat perquè “a partir d’ara, cada dia hem d’estar més actius i més mobilitzats que mai. Perquè no volen que l’enemic públic número 1 dels que no volen la independència de Catalunya torni a ser el president de Catalunya. Tots els que volen que el president Puigdemont  se’n vagi cap a casa, tenim males notícies per a ells, perquè torna. I torna per liderar el país, torna per reimpulsar la nació i torna per acabar la feina.”

Argelers, 4 de maig.