Puigdemont fa una crida a la mobilització perquè ‘tenim a l’abast guanyar les eleccions’

El cap de llista de Junts+ s’erigeix com l’únic candidat independentista amb possibilitats reals d’aconseguir una victòria davant un Illa que “oblida la llengua del país i mai tindrà un no davant d’Espanya”

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a la mobilització perquè “tenim a l’abast guanyar les eleccions del 12 de maig i retornar l’independentisme a posicions de lideratge” i s’ha erigit com l’únic candidat independentista amb possibilitats reals d’obtenir una victòria davant un Salvador Illa que, si és president, “serà un govern resignat de casa, amb el 155 a sobre, que oblida la llengua del país i que mai tindrà un no davant Espanya”. Per contra, Puigdemont ha presentat el seu projecte com un govern “alçat, que tingui collats els de Madrid, perquè quan diguin no,  tingui capacitat per plantar cara i fer-se valer”

En la mateixa línia, el president ha remarcat que “no hi ha cap altra opció de guanyar que pugui protegir millor els interessos de Catalunya que nosaltres. Ningú tindrà capacitat de batallar més pels seus interessos, pels trens, les escoles, els hospitals, les residències de gent gran, les universitats, ningú defensarà millor els interessos dels seus fills que nosaltres”.

Puigdemont ha situat aquesta victòria no només per les eleccions, sinó també necessària “perquè Catalunya necessita recuperar la iniciativa, l’autoestima, la moral de victòria, la confiança en el país”. “Ens caldrà que aquest govern que consolidem vingui acompanyat d’una mobilització activa, d’una actitud d’inconformisme dels que diuen que no hi ha res a fer, hem demostrat que es podia fer”, ha afegit. 

Avui que és 8 de maig es commemora la derrota del feixisme i el nazisme a la segona guerra mundial i és festiu a bona part dels països d’Europa, però Espanya no ho celebra. Un fet que el president ha recordat, aprofitant per animar a votar perquè “el feixisme es derrota a les urnes”

Al seu torn, la cap de llista per Tarragona, Mònica Sales, ha fet una crida a votar per “aixecar Catalunya”, perquè “o fem president Puigdemont o estem acabats com a nació i això no ens ho podem permetre”. En aquest sentit, la candidata ha assegurat que Junts+ “som els únics que podem aixecar aquest país”, perquè “Illa és la veu del PSOE, que mai treballarà pel sentiment de Catalunya, mai treballarà primer per Catalunya”. La cap de llista ha alertat que aquest diumenge “està en joc la llengua, que està en extrema necessitat, però també està en joc el model educatiu, la cultura, els nostres rius, els pobles, les ciutats, el litoral, els emprenedors, la sanitat”.

Sales ha recordat com el seu avi va viure la repressió i l’exili Argelers, però ha afirmat que ara, “aquell patiment que teníem respecte a Argelers s’ha convertit en esperança, en l’esperança que farà possible el retorn del president Carles Puigdemont. Nosaltres, president, des d’Argelers aquests dies estem mirant les urnes i el 12 de maig hi arribaran els vots que us permetran retornar a Catalunya amb la mateixa força que ho va fer el meu iaio i tantes i tantes persones que van defensar el nostre país.

Per la seva part, l’actual president del grup parlamentari i candidat Albert Batet, ha afirmat que avui ja se superen les 10.000 persones que han pujat a la Catalunya Nord a participar en la campanya, i que “aquesta és la mobilització que ens farà guanyar aquest 12 de maig. Sou vosaltres, sou el gran secret de la victòria d’aquest diumenge”

El número dos de la candidatura, Jordi Bertran, ha posat un punt més poètic a l’acte, assegurant que “el Delta i l’Ebre són un magnífic paratge, i representen l’al·legoria del que podrem fer a Tarragona i a tot Catalunya amb el lideratge de la cap de llista Mònica Sales, la nostra anxaneta, que ens farà descarregar aquest castell de gamma extra. Com quan vam treure els castells de la decadència, de l’adormiment, aconseguint que fossin declarats Patrimoni de la Humanitat per part de l’UNESCO”

El portaveu de Junts a l’ajuntament de Tarragona, Jordi Sendra, ha afirmat que “a la vida, i en la vida política no s’ha de perdre mai el nord, però tampoc el Sud. I sé que tu mai no ho faries, president Puigdemont. El sud és un territori amb molta potència, però que pateix el caos de Rodalies, la incongruència els trens de mercaderies passen per la costa i el de persones per l’interior. Sabem que tu te’n preocuparàs, igual que te’n preocuparàs dels pagesos i dels pescadors”

També han parlat l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, que ha reclamat que s’han de prendre decisions des de Catalunya no pas Madrid. La batllessa de Valls, Dolors Farré, per la seva part, ha demanat tenir “un govern fort al costat dels ajuntaments i que treballi colze a colze amb les administracions locals”. I finalment l’alcaldessa de Vilalba dels Arcs, Laura Domènech, ha subratllat l’experiència del president Puigdemont com a alcalde de Girona: “necessitem un govern que es desvisqui igual pels ciutadans de la capital de Catalunya que pels ciutadans que viuen en un poble com Vilalba. Volem el millor pel poble i l’únic que ho pot garantir és el president Puigdemont”

Argelers, 8 de maig.