Puigdemont fa una crida a votar Junts+ perquè és “l’única candidatura independentista que pot guanyar” i perquè “és un vot que fa mal de panxa a Madrid” 

El president demana que la gent es mobilitzi “davant un PSC més allunyat que mai dels interessos dels catalans i més a prop que mai de la Moncloa”

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a convèncer a la mobilització perquè cap vot es quedi a casa perquè Junts+ és l’única opció independentista que pot guanyar” i perquè és “l’únic vot que pot fer mal de panxa a Madrid”. En la mateixa línia, ha afirmat que cal fer pedagogia sobretot als que encara no han decidit al seu vot: “aquests dies que queden fins que tanquin els col·legis electorals hem d’anar buscar els que no saben què votar i sobretot els que han decidit no anar a votar. Tenim temps fins diumenge”

En aquest sentit, el president ha remarcat la importància de la mobilització “davant un PSC més allunyat que mai dels interessos dels catalans i més a prop que mai de la Moncloa, aquesta setmana ha de ser la de mobilització”. Per això ha remarcat que “el dia 12 ha ser el dia de la represa, de dir adéu de la repressió, a la paràlisi com a país, a la reculada del català, a la falta d’autoestima”. De la mateixa manera, Puigdemont ha assegurat que “hem vingut a acabar la feina i fer-ho com vam fer l’1 d’octubre del 2017, amb unitat”.

El president ha destacat la força de Junts, per exemple amb la llei d’amnistia: “gràcies a l’esforç de Junts aquest país gaudirà d’una llei d’amnistia que durant anys ens havien dit que no era possible, els mateixos que diuen que ara sí. 

Per altra banda, Puigdemont també ha afirmat que “Catalunya està tocant fons, necessitem una embranzida, necessitem refundar el país”. En aquest marc, ha exposat estar preocupat pels resultats educatius o la falta de metges. 

El secretari d’organització i candidat David Saldoni, ha posat l’accent en la qüestió territorial i per això ha advocat per tenir “un bon govern liderat pel president Puigdemont”. En aquest sentit ha assegurat que cal “fer-se respectar, cal tenir una persona que miri cara a cara i sigui capaç de plantar-se a Madrid”. “No hi ha ningú a Catalunya que tingui cap dubte qui pot defensar millor els interessos de país”, ha dit Saldoni en referència al president Puigdemont

La candidata per Barcelona, Ennatu Domingo, ha fet una crida a que els joves votin perquè la tria és entre “o futur o decadència”. En el seu discurs, Domingo ha lamentat la pobra situació en què es troba el català: “després d’haver recorregut el país, he pogut copsar que la situació del català és dramàtica. La professora, la dependenta, l’infermer que canvia el castellà quan s’adreça a una persona racialitzada és incoherent. Així estem perdent el català, i així estem excloent un sector de la nostra població”

El candidat Ramon Caballé ha recordat la frase que Puigdemont va pronunciar el dia que va ser investit: “sóc fal·lible, però insubornable” i ha afirmat que “ho ha demostrat més que ningú”, per això ha fet una crida a “aixecar el país el 12 de maig” i que “cap vot es quedi a casa”

L’alcaldessa de de Sant Salvador de Guardiola, Anna Llobet, ha assegurat que “no necessitem un govern que estigui al costat de Catalunya, perquè al costat de Catalunya hi ha Espanya. Sabem cap on han mirat els que han governat fins ara. Necessitem un govern que estigui no al costat, sinó al servei de la gent d’aquest país, de les famílies i dels municipis”. 

Per la seva part, el cap de llista de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, ha assegurat que cal un govern que treballi pel territori i no pas per Madrid: “necessitem que la C55 sigui una autovia i uns trens que ens posin a 45 minuts de Barcelona. Necessitem un govern com el del president Catles Puigdemont que prengui decisions pensant en els nostres veïns i que no que les prengui en funció dels seus interessos a Madrid”

Finalment, la candidata Eva Serra ha assegurat que “aquest 12 de maig necessitem una alternativa, i aquesta no és altre que votar el president Puigdemont perquè és l’únic que pot donar-nos un lideratge valent, decidit i determinat per aconseguir el millor per Catalunya”

Argelers, 6 de maig.