Puigdemont: “No deixarem que Sánchez governi Catalunya com ho va fer Rajoy amb el 155”

El president demana el vot per la seva candidatura per aturar aquest “155 de baixa intensitat que vol aplicar el PSOE i el seu candidat a governador civil”

El president Carles Puigdemont ha avisat als socialistes que “no deixarem que Sánchez governi Catalunya com ho va fer Rajoy amb el 155. No som una sucursal”. Puigdemont ha afegit que “no deixarem que qui engreixa Madrid amb els nostres diners governi Catalunya i encara ens esquili més”, per això ha defensat que “cal tenir una moral de victòria, hem de tenir el cap ben alt”

En l’acte de campanya a Argelers, el president ha agraït a les persones tot el suport rebut durant l’exili: “sabíem que havíem d’aguantar la posició perquè sabíem que arribaria un dia que podríem retornar, tornar-hi i aquest dia ha arribat i aquest és el dia 12”. Per això ha fet una crida a mobilitzar-se “si ens mobilitzem guanyem. I aquesta és la seva por. Doneu-nos la força per aturar el 155 de baixa intensitat que vol aplicar el governador civil, ai perdó, el candidat a president”.

En aquest sentit, el president ha afirmat que aquestes eleccions “és cosa de dos: o Illa de governador civil de la província catalana o nosaltres liderant la nació. No hi ha cap altra candidatura independentista amb capacitat de guanyar. Tot el vot que no vagi a nosaltres està afavorint un governador civil a la Generalitat”

Per altra banda, Puigdemont ha defensat que “en els 100 primers dies mourem coses encallades, i a diferència d’Illa, no demanarem permís a Madrid”. “No hi ha millor manera de regenerar la democràcia que la independència, hem de ser amos del nostre propi destí”, ha assegurat. La independència també és necessària, segons el president perquè “ens hi va la llengua, l’educació, la seguretat, el model social” i també ha advocat per “capgirar l’administració, fer-la més europea i menys espanyola” i tenir la sobirania per poder gestionar la immigració o el canvi climàtic.

La presidenta del Parlament i número 4 de la candidatura per Barcelona, Anna Erra, ha expressat preocupació pel català i per la poca inversió a Catalunya. Erra ha afirmat que vol un Parlament pensant pels catalans i no pas en Madrid: “aquestes eleccions van de Catalunya, perquè o bé mirem nosaltres per Catalunya o bé decidiran des de Madrid”. “No volem un president submís a Madrid, aquest si ha de triar entre Catalunya i Espanya mai tria Catalunya. Si volem tornar a tenir un país que sigui pels nostres fills, les nostres empreses, per la nostra gent, si volem tornar a tenir un país millor i més fort, i amb un govern que lideri, si volem tot això, el 12 de maig ens cal votar Junts i el president Puigdemont”, ha afirmat. 

La candidata Ennatu Domingo ha fet una apel·lació al vot jove: “els joves vam se protagonistes l’1 d’octubre i ho hem de tornar a ser el 12 de maig”. La candidata també ha exposat que “Catalunya necessita viure en català i que el català sigui la llengua comuna” perquè ha alertat que “avui el català ha desaparegut de moltes escoles com a llengua vehicular. No només afecta l’àrea metropolitana. Ho hem de fer, i ho hem de fer ràpid, abans que sigui massa tarda. Catalunya necessita viure en català”

Per la seva part, l’alcalde de Vic, Albert Castells, ha afirmat que “demanem un país que projecti les infraestructures. Aquestes eleccions van també d’una Catalunya ben governada, al costat dels sectors productius, que faci costat, no a l’inrevés, a les empreses per fer front a greuges com la sequera”

I finalment, l’alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, ha assegurat que “som la generació més ben formada i preparada de la nostra història. Ara toca demostrar-ho. Ens cal un govern que faci un nou impuls econòmic al país perquè les empreses generin nous llocs de treball i puguin donar oportunitat als joves, evitant així que marxi el talent del nostre país”

Argelers, 2 de maig.