Puigdemont respon als atacs del PSC augurant una victòria independentista el 12M

El president retreu als socialistes practicar “la mateixa estratègia que Sánchez va denunciar: fer servir les clavegueres i la policia patriòtica per deshumanitzar l’adversari” 

El president Carles Puigdemont ha respost als atacs del PSC rebuts avui augurant una victòria independentista el proper 12 de maig. Per això ha fet una crida a mobilitzar-se perquè “si ho fem, guanyarem” i ha afegit que “la nostra és la mobilització de la il·lusió, de l’esperança del país, de la certesa que podem guanyar. El camí per aconseguir tots els objectius no ens els deixarem prendre. No he passat 6 anys a l’exili per rebolcar-nos en el fang. Si hem fet aquest esforç és per aixecar Catalunya. Qui aixequi Catalunya no només l’ha de conèixer, i ha de prioritzar els catalans, cosa que no pot fer el senyor Illa”.

En la mateixa línia, el president ha enviat un missatge als independentistes que encara estan indecisos: “ja sabem que hi ha molta gent enfadada perquè no vam acabar la feina l’1 d’octubre. I tenen raó. Però la incomoditat d’anar a votar no té res a veure amb la que tindrem si aquest país està presidida pel PSC”.

Puigdemont ha assegurat que amb les declaracions de Matías Carnero els socialistes “han demostrat que practiquen la mateixa estratègia que Sánchez va denunciar: fer servir les clavegueres, la policia patriòtica, per deshumanitzar l’adversari” i ha avisat que “avui han ensenyat la cara que ens espera si el senyor Illa és governador civil, perdó, president de la Generalitat”.  En aquest sentit, Puigdemont ha tornat a remarcar que aquestes eleccions son una cruïlla entre “la Catalunya d’Illa, la del PSOE, la que insulta, la que fa servir quan li convé les clavegueres de l’Estat, i sobretot la Catalunya que calla davant l’espoli fiscal; o la Catalunya que diu no quan toca dir no, que sap arribar a acords que son beneficiosos per Catalunya i quan va a Madrid no va a practicar senyorisme i es trencarà la cara per defensar els interessos dels catalans”

Per altra banda, el candidat, Albert Batet, ha acusat el PSC de ser “dignes successors de Ciudadanos i Illa és el successor d’Arrimadas” i ha lamentat que “no havia vist mai en política catalana en un míting insultar a un president de la Generalitat, on a més Illa l’ha aplaudit i s’hi ha abraçat”. En aquest sentit, ha assegurat que “li han faltat el respecte al president Puigdemont perquè és la manera d’humiliar els catalans”

Per la seva part,, la candidata Montse Ortiz, ha posat Junts+ com l’única candidatura que garanteix “futur, esperança, il·lusió”. “No podem permetre que els usuaris de Rodalies pateixen cada dia una odissea, no mereixem aquests serveis”, ha reblat. Per això, la candidata ha assegurat que “per posar fi a aquests greuges amb Junts+ podem assegurar un bon govern i plantarem cara al govern espanyol amb el lideratge del president Puigdemont”. “El 12 de maig tornarem a aixecar Catalunya com ho fan els nostres castellers, tossudament alçats com ho fa el nostre president Carles Puigdemont”, ha reblat. 

En la mateixa línia, la candidata Sandra de la Iglesia ha lamentat que “aquests anys el govern de la Generalitat no hi és” i per això ha animat a votar el president Puigdemont el 12 de maig per “recuperar un bon govern pels nostres ciutadans, una bona gestió i lideratge. Catalunya ha de tornar a ser un país amb oportunitats per a tothom”

Finalment, Mònica Gallardo i Jaume Casañas han aportat les reclamacions territorials. Gallardo, cap de llista per Sitges i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha afirmat que “el nostre litoral està perdent constantment sorra, i més sorra. Els últims anys s’està decidint des d’un despatx de Madrid què es fa amb el nostre litoral. Hem de revertir aquesta situació. Ningú ha de decidir per nosaltres un actiu tan important del nostre entorn”. I el candidat Jaume Casañas, ha defensat que “l’alcalde Collboni diu “la Barcelona dels cinc milions”. Jo vull la Barcelona de l’alcalde Trias, que era la capital de Catalunya amb mirada de país. I al Baix Penedès també volem ser una vegueria del país. Necessitem un país cohesionat amb vegueries, superant les províncies, i apostant per una territorialitat catalana”

Argelers, 3 de maig.