Turull: “El 12 de maig és un plebiscit sobre si decidim des de Catalunya o ens decidiran des de fora” 

En un acte a Girona, Salvador Vergés ha criticat el dèficit d’inversions de l’Estat a les comarques gironines i ha assegurat que “hem demostrat el que vol dir negociar amb majúscules, negociar i saber-nos plantar quan ha fet falta”

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el cap de llista per Girona, Salvador Vergés, han participat avui en un acte amb joves de la JNC a Girona. Turull ha alertat que les eleccions del 12 de maig són “fonamentals pel futur de la nació”: “El 12 de maig és un plebiscit sobre si decidirem des de Catalunya o ens decidiran des de fora de Catalunya. Les eleccions són un plebiscit sobre Puigdemont o Sánchez”. 

En una atenció als mitjans de comunicació, Turull ha fet referència a l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de fer campanya a Catalunya. Turull ha afirmat que aquest fet demostra la supeditació del PSC al PSOE.  “Illa és el delegat que no vol molestar per res a Pedro Sänchez”, ha exposat . “Mai hem vist el senyor Illa posar el crit al cel pel funcionament de rodalies, pel corredor mediterrani o amb els incompliments de la llei de la dependència. El seu objectiu és no molestar al PSOE”, ha reblar. 

El secretari general ha recordat que “quan mes còmode i més amable és el Govern de Catalunya amb el Govern d’Espanya, més incompleixen amb Catalunya”. “Ho hem vist aquests anys”, ha afegit, “quan hi ha hagut un Govern fàcil i còmode, els incompliments han estat brutals. En canvi, l’any que el Govern de l’Estat va haver de complir més va ser el 2017”. 

La millor opció per a fer-se respectar

En la mateixa línia s’ha expressat el cap de llista per Girona, Salvador Vergés, qui ha dit que “tenim clar que els socialistes no són una bona opció, ja que sempre estaran sotmesos al jou i al servei de l’Estat espanyol”. Vergés ha explicat que “tenim una sèrie d’inversions que ens fa vergonya que no s’estiguin executant, com el desdoblament de la N-II, l’estació de l’alta velocitat a l’aeroport o l’estafa de la dessalinitzadora de Blanes. Nosaltres som l’opció per tirar endavamt totes aquestes polítiques, hem demostrat el que vol dir negociar amb majúscules, negociar i saber-nos plantar quan ha fet falta”. 

Salvador Vergés ha afirmat que demostrarem “que el retorn del president Puigdemont és el de l’embat nacional però també el del bon govern”. “Catalunya en general necessita un bon govern i les comarques gironines evidentment també. Aquests dies estem fent reunions i visites amb diferents col•lectius i àmbits i percebem una gran il•lusió pel moment històric que viu el país, però tothom ens deman un bon govern, perquè la gent se sent desgovernada, i necessitem recuperar la il•lusió cap a les nostres institucions”, ha conclòs. 

Finalment, Ariadna Urroz, candidata número 19, ha assegurat que “la JNC es va fundar per moments i campanyes com aquesta en la que ens juguem el futur de la nació”. “El president Puigdemont és la única garantia per aconseguir la millor versió de Catalunya”, ha conclòs.

Girona, 13 d’abril de 2024.