Turull: “Illa ve a no incomodar el PSOE, no a servir la ciutadania de Catalunya”

Jeannine Abella lamenta que s’hagin perdut dos anys amb Comiols i assegura que cal recuperar el temps perdut

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha advertit que “Illa ve a no incomodar el PSOE, no a servir la ciutadania de Catalunya”. Turull ho ha dit des del Mirador de Comiols, en una declaració als mitjans de comunicació, que ha fet juntament amb la cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya per la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran, Jeannine Abella.

Turull ha assegurat que la credibilitat de Salvador Illa “en matèria de més inversió per Catalunya i un tracte més just del finançament de Catalunya” és “exactament de menys zero”. “I això és una constatació, perquè mentre ell va ser ministre al govern de l’Estat, coincideix en el moment en què l’Estat ha invertit menys a Catalunya”, ha afegit. 

El secretari general també ha lamentat que Illa no s’hagi pronunciat sobre el fet que aquesta setmana s’hagin exiliat més persones arran del cas Tsunami: “Illa només aixeca la veu per defensar el PSOE. Mai ha aixecat la veu per defensar els interessos dels catalans”. 

Seguint aquest fil, i en resposta a les preguntes dels periodistes, Turull ha assegurat que “Illa, amb els vots de Junts per Catalunya, ni per acció ni per omissió, no serà president de la Generalitat”.

Denúncia del retard a Comiols

Per la seva banda, la cap de llista de Junts per Lleida, el Pirineu i l’Aran, Jeannine Abella ha lamentat el retard en l’execució de la segona fase del projecte del túnel de Comiols. Abella ha denunciat que s’hagin perdut dos anys i ha assegurat que cal recuperar el temps.

En la mateixa línia, ha recalcat que aquest és un projecte vital per la gent del Pirineu, i especialment per la gent del Pallars Jussà. També ha recordat que Junts ja va denunciar en el seu dia “que els pressupostos més expansius de la història havien passat de llarg pel Pirineu”. A més, ha recordat l’incompliment de la moció aprovada al Parlament i impulsada per Junts que instava el Govern a executar la segona fase del Port de Comiols al llarg de 2023.

Comiols, 12 d’abril de 2024.