Turull: “La resposta als que volen espanyolitzar la campanya és més Catalunya i més Puigdemont” 

La cap de llista per Lleida, Jeannine Abella, anima a votar Junts+ per “tornar a aixecar Catalunya” i perquè “és la garantia perquè Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran es defensin”

El secretari general Jordi Turull ha fet una crida a votar el 12 de maig perquè “la resposta a tota aquesta estafa dels que volen espanyolitzar la campanya i convertir aquestes eleccions en un PP i PSOE, és més Catalunya i més Puigdemont”. Turull ha fet una apel·lació a la gent a votar en una cruïlla “històrica” i a concentrar el vot en la candidatura de Junts+, perquè “ens juguem ser nació o ser regió, que és el somni humit del PSOE”

La JNC ha desplegat una pancarta en suport al president Puigdemont.

Davant de 400 persones al Teatre de l’Amistat de Mollerussa, Turull ha retret als socialistes que ara s’apuntin a defensar la democràcia: “a Catalunya no ens pot venir el PSOE i Pedro Sánchez a dir que la democràcia està en perill mirant als ulls dels milers de catalans i catalanes que van protegir aquelles urnes com qui protegien el bé més preuat, un bé col·lectiu i a la vegada personal”

En aquest sentit, el secretari general ha recriminat els silencis i la deshumanització quan la justícia espanyola es va abraonar contra els independentistes: “benvinguts els socialistes a la defensa de la democràcia. Els vàrem trobar molt a faltar  quan la justícia espanyola s’hi va abraonar contra nosaltres, quan ens van deshumanitzar, engarjolar i exiliar per ser radicalment demòcrates i quan van donar l’esquena a les nostres famílies i als nostres companys de lluita.

Per altra banda, la candidata per Lleida, Jeannine Abella, ha assegurat que “Junts és la garantia perquè Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran es defensin”, perquè “aquestes eleccions van d’aixecar Catalunya i per fer-ho cal tenir Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran forts”. “Nosaltres sempre hi som, defensant les necessitats de cada poble, no entenem un país que no compti amb tothom”, ha assegurat.

Per això ha defensat que “el president Puigdemont és l’única persona que pot fer que Catalunya torni a brillar i tiri endavant. Necessitem que torni com a president legítim que és i torni a la Generalitat”

La portaveu al Congrés, Miriam Nogueras, ha destacat la feina de Junts a Madrid per haver aconseguit l’amnistia. La candidata ha carregat contra el candidat socialista recordant que “és un dels responsables que el deute de la generalitat hagués augmentat quan vam entrar al govern nosaltres. És un els que va deixar un deute històric i el nostre país hipotecat” i ha que “Illa i Sánchez s’havien manifestat al costat de l’ultradreta contra l’independentisme”

Per això, Nogueras ha animat a votar Junts+ perquè “això va de perdre el país o aixecar-lo” i perquè “l’alternativa és Lérida, es Gerona, és la mentida. Sánchez no té projecte per Catalunya”

En l’acte també han parlat els candidats per Lleida Manel Cònsola i Raül Aguilar, que han defensat la igualtat d’oportunitats al territori i han remarcat que Junts és el partit referent del bon govern. 

Mollerusa, 30 d’abril.