Turull: “Ni Lérida ni Gerona, Catalunya. El 12M cal una resposta catalana davant els intents de Sánchez d’espanyolitzar la campanya” 

El secretari general retreu al president espanyol Pedro Sánchez que durant la seva presidència no s’ha aturat la repressió ni l’espionatge als independentistes, ni tampoc l’espoli fiscal ni la manca d’inversions 

El secretari general Jordi Turull ha afirmat en l’acte de campanya a Argelers que cal respondre a la “ingerència populista, clínica i demagògica” en clau catalana, perquè aquestes eleccions van de “Catalunya o Espanya; Puigdemont o Sánchez”. “Ni Lérida, ni Gerona. Catalunya! Ni Salvador Illa, ni Pedro Sánchez, Catalunya! Ara més que mai cal concentrar el vot en l’única candidatura que pot derrotar-los i que ha demostrat que planta cara, que manté la posició i que sap fer-se respectar”, ha defensat.

El secretari general li ha recordat a Sánchez que els independentistes han sigut espiats, perseguits, reprimits, han patit presó i exili, i el país ha seguit amb espoli fiscal i manca d’inversions, durant la seva presidència: “jo mateix he estat més temps a la presó amb el Partit Socialista que amb el Partit Popular” i ha afegit que “els socialistes ens demanen empatia? Quan nosaltres vam entrar a la presó, els socialistes van girar l’esquena als nostres familiars que eren al Parlament. On era la seva empatia?”

En aquest sentit ha recriminat all PSOE “l’empatia es mou a cop d’enquesta (del CIS, concretament), de sectarisme, d’eleccions i d’interessos partidistes. Aquesta és la única empatia que tenen!”

Davant d’això, Turull ha assegurat que Junts i el president Puigdemont son els únics que han “resistit al xantatge tàctic de Pedro Sánchez”. Per això, ha remarcat que “a nosaltres no ens han calgut 5 dies per saber que tot seguia igual. A nosaltres no ens van aixecar la camisa. El president ja ho va advertir”. El secretari general ha defensat que “cal un President que sàpiga qui té davant a Madrid i es faci respectar”.

Els GAL, el 155 o els cops de porra de la policia de l’1 d’octubre son algunes de les qüestions que Turull ha nombrat per subratllar que “en 40 anys de democràcia, els socialistes també han estat els autors materials, i quan no, els col·laboradors necessaris de construir aquesta democràcia espanyola de cartró pedra”

En aquest sentit, el secretari general ha assegurat que “ningú millor que nosaltres coneix els dèficit democràtics de l’Estat. Els hem patit en primera persona” per això ha defensat que “la solució no és Espanya, que és irreformable. La solució es diu Catalunya. Una Catalunya forta, amb lideratge com el del president Puigdemont, que treballi decididament per la llibertat. La solució no és girar full del procés, és girar full d’aquesta Espanya”

Per la seva part, la número 8 per Barcelona i diputada Judith Toronjo ha assegurat que “Catalunya necessita un canvi de rumb amb lideratge, amb capacitat de generar il·lusió, amb un país que recuperi aquesta ambició nacional. Cal un govern que treballi per Catalunya i pels interessos dels catalans, que defensi els nostres drets, les nostres llibertats, la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra nació” per això ha defensat que el president Puigdemont és el millor per fer-ho.  Toronjo ha finalitzat el discurs assegurant que “malgrat els pesi, nosaltres no abandonarem l’1 d’octubre. Mobilitzem-nos i fem possible aquesta restitució i aquest retorn del president i del bon govern”

Laura Martínez, alcaldessa de Vilassar i número 20 de la candidatura per Barcelona, ha destacat que “el projecte que lidera el president Puigdemont és el que té clar com afrontar els reptes demogràfics amb una visió d’Estat”, ha explicat. “Aquest 12 de maig ens juguem viure subordinats a Madrid o decidir a Catalunya com volem viure el nostre país. Som l’única força que pot impedir que Illa, el PSOE, governi Catalunya”, ha afirmat. 

L’alcalde de Cabrera, Oscar Fernández, ha posat l’accent en les problemàtiques actuals que té aquest país, com Rodalies, la sequera o la multireincidència. Per això ha defensat que el país necessita lideratge perquè “aquest país necessita que algú vagi a Madrid perquè ja n’hi ha prou de gestionar les nostres platges des d’un despatx sense saber com son les platges del Maresme”. Fernández també ha animat al vot jove a votar el president perquè Catalunya: “a tots els joves que s’estan plantejant votar altres opcions polítiques amb solucions màgiques: per més fum que us venguin, la solució és el lideratge del president Carles Puigdemont i tenir força a Madrid com ho hem demostrat. Ningú plantarà cara a Madrid com el president Puigdemont”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, ha lamentat que “Catalunya és maltractada sistemàticament per l’Estat espanyol, sobretot en inversions, ens ha tractat com a ciutadans de segona. Al Maresme ho patim especialment”.  Per això ha defensat que “el 12 de maig va de decidir si volem un president que actuï segons el mandat de Madrid, o un president com Puigdemont, determinat, amb lideratge, i amb ambició de gestionar les infraestructures des de Catalunya i pensant en les necessitats que els catalans en mereixem”

L’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors ha remarcat l’experiència de Puigdemont a l’alcaldia de Girona: “el president Puigdemont és la millor persona que pot representar el Govern de la Generalitat, ell sap com a alcalde que ha estat els interessos del territori”

Argelers, 29 d’abril.